På indkøb i gamle dage
Vi bestræber os på at have de sjove ting og sager med et strejf af gamle dage, du ikke får andre steder i byen.

At besøge Esbjerg Museums butik kan være som at gå på indkøb i gamle dage, for på hylder og borde og i stativer er et væld af varer, der er som hentet i byens forretninger i perioden 1900-1950.

En særlig plads i udvalget har de fem klassiske kogebøger fra fødevarefirmaet Tørsleff, som da også knytter sig nært til museets udstillinger om anden verdenskrig og besættelsestiden.

Madlavning med varemangel
Firmaet oprettede Tørsleffs Husmoder Service netop i 1939, og udgivelsen af kogebøger med anderledes opskrifter end de gængse kom husmødrene til hjælp under besættelsen med dens store varemangel.
Sådan et sæt kogebøger er en populær gave til moderne husmødre og -fædre.

Kaffe manglede man også og det var slemt for mange.
For at strække på det brune guld blandede man op med kaffeerstatning baseret på cikorierod, og i butikken fås en nyfremstillet udgave af en de populæreste erstatninger fra dengang: Rich’s.

Pen og blæk, bøger, spil og souvenirs
Skulle du have mod på at prøve at skrive med pen dyppet i blæk, som datidens skolebørn gjorde med tungen lige i munden og skræk for at klatte, er butikken også leveringsdygtig i sådant udstyr.

Gammeldags bliklegetøj og spil som ”Sorteper” skorter det heller ikke på, ligesom vi byder på mange spændende bøger udvalgt med blik for museets emner.
Endelig er museumsbutikken også stedet, hvor du finder et rigt udvalg af Esbjerg-souvenirer som snapseglas, krus og køleskabsmagneter.

Der kommer løbende nye varer til, og der er fri adgang til butikken i museets åbningstid, så kig ind og undgå at gå glip af noget.