Særudstilling

Esbjerg – Alle tiders bygningskultur

Esbjerg er ofte blevet kaldt en grim by, men hvad karakteriserer egentlig Esbjergs bygningskultur og byens rum – og hvad har gennem tiden påvirket byens fysiske udvikling?

I historiske nedslag fortæller udstillingen om, hvordan byens arkitektur og planlægning har skabt den by, vi kender i dag.

Den fortæller også om, hvad der gør Esbjerg speciel, og om de stilarter, som præger byens arkitektur samt om den detaljerigdom, som byens bygninger rummer.

De dominerende stilarter henter inspiration fra Europa i årene, da byen voksede eksplosivt, og de er spor efter byens specielle historie.

Udstillingens udgangspunkt er, at en by rummer fortid, nutid og mulige fremtider, og at en levende by er i konstant forandring. Byens fremtid afhænger af nutidens beslutninger.

Læs pressemeddelelsen

Udstillingen består af fotos, film og tekster og rummer en 3D-printet model af byen, hvis løse elementer gæsterne kan flytte rundt med, så de skaber forskellige by-udtryk. I de korte film deler tre borgere deres syn på byens udvikling.

Tak til

Esbjerg Kommunes Byfond og Kirk & Kløgt, der har støttet udstillingen

De to fotografer, der har hjulpet med fotos af byen: Peter Langwithz Smith og Poul Madsen

Philip Skovgaard fra ”10 Fingers”, der har leveret ny skrifttype

De fem borgere, der har bidraget med fotos af byens bygningsdetaljer:
Henriette Thomsen Andersson, Johannes Sonnichsen, Karsten Sonnichsen, Lisa Waldhaus og Niels Ole Egebjerg Kirk Jessen

De tre borgere, der har ladet sig interviewe om deres syn på byens udvikling:
Indretningsarkitekt Michael Tangaa, Formand for Esbjerg Kommunes Byfond, arkitekt Helene Plet og socialrådgiver og cand.soc. Line Britt Madsen