Esbjerg - Alletiders bygningskultur

Særudstilling til foråret 2024

Esbjerg er ofte blevet kaldt en grim by, men hvad karakteriserer egentlig Esbjergs bygningskultur og byens rum
– og hvad har gennem tiden påvirket byens fysiske udvikling?

I historiske nedslag fortæller udstillingen om, hvordan byens arkitektur og planlægning har skabt den by, vi kender i dag.
Den fortæller også om, hvad der gør Esbjerg speciel, og hvad det er for stilarter, som præger byens arkitektur samt om den detaljerigdom, som byens bygninger rummer.
De dominerende stilarter henter inspiration fra Europa i årene, da byen voksede eksplosivt, og de er spor efter byens specielle historie.

Udstillingens udgangspunkt er, at en by rummer fortid, nutid og mulige fremtider, og at en levende by er i konstant forandring. Byens fremtid afhænger af nutidens beslutninger.

Læs pressemeddelelsen

 

 

Udstillingen er støttet af Esbjerg Kommunes Byfond og Kirk & Kløgt

To fotografer har hjulpet med fotos af byen: Peter Langwithz Smith og Poul Madsen

Philip Skovgaard fra ”10 Fingers” har leveret ny skrifttype

Fem borgere har bidraget med fotos af byens bygningsdetaljer: Henriette Thomsen Andersson, Johannes Sonnichsen, Karsten Sonnichsen, Lisa Waldhaus og Niels Ole Egebjerg Kirk Jessen

Tre borgere interviewes på film om deres syn på byens udvikling: Indretningsarkitekt Michael Tangaa, formand for Esbjerg Kommunes Byfond, arkitekt Helene Plet og socialrådgiver og cand.soc. Line Britt Madsen

Udstillingen består af fotos, film og tekster og rummer en 3D-printet model af byen, hvis løse elementer gæsterne kan flytte rundt med, så de skaber forskellige by-udtryk.

 

Billederne øverst:
Detalje-collagen fra Finlandsgade er sammensat af billeder taget af Henriette Thomsen Andersson.
Udsigten fra Broen mod Kongensgade samt det smukke runde vindue er fotograferet af Peter Langwithz Smith.