Nazisterne fodrede børn med fordomme blandt andet gennem antisemitisk undervisningsmateriale. Du kan se bogen “Giftsvampen” efter foredraget.
Karoline Schwartz arbejder på Jødisk Informationscenter i København, som tager udgangspunkt i undervisernes egne erfaringer og familiehistorier, når der fortælles om jødisk liv og kultur.
Derfor skal vi høre om Karolines egen baggrund, der rummer en tværreligiøs familie med en kristen, dansk forælder og en amerikansk, jødisk forælder.
Hendes oldemor emigrerede fra Galicien (i dag Ukraine) til USA på grund af pogromer. Rejsen fra Østeuropa til USA, mulighedernes og frihedens land, har levet i familien siden – også da Karoline Schwartz’ forældre rykkede tilbage til det europæiske kontinent.
Karoline Schwartz er ansat på Jødisk Informationscenter, som blev oprettet efter terrorangrebet i København i 2015.
Centrets opgave er at nedbryde fordomme og forebygge antisemitisme ved at informere om og undervise i jødedom, jødisk historie og jødisk liv samt bygge bro mellem minoriteter.
Efter foredraget og 15-20 min. til spørgsmål er der åbent i Holocaust UndervisningsCentret ind til klokken 16.
Centret er det eneste af sin art i Danmark og stiller undervisningsforløb om Holocaust til rådighed for både grundskolen og ungdomsuddannelser.
Du vil kunne se centret, tale med medarbejderne og se eksempler på de film, der bruges i undervisningsforløbene.
Der vil være mulighed for at købe kaffe og sodavand.
Hvert år den 27. januar mindes lande over hele verden ofrene for Holocaust, hvor 6 mio. jøder mistede livet.
Dagen markerer, hvordan styrker fra Den Røde Armé befriede over 7000 jøder fra en af de mest effektive koncentrations- og udrydningslejre Auschwitz-Birkenau i Polen den 27. januar 1945
Arrangementet er i lighed med Holocaust UndervisningsCentret lavet i et samarbejde mellem MYRTHUE – Natur, Kultur og Læring og Historisk Samling fra Besættelsestiden.