Støt Esbjerg Museum i testamentet

Du kan støtte Esbjerg Museum med arv, når du opretter dit testamente. Al arv til går til drift af Esbjerg Museum og dermed også til bevarelse af en vigtig del af den lokale kulturarv.

Støt med noget eller med hele arven

Vi vil være taknemmelige for alle størrelser af testamentarisk støtte til Esbjerg Museum. Du kan således selv vælge, hvor stor din arvedonation skal være, når du opretter dit testamente.

Vi har indgået et samarbejde med virksomheden Dokument 24. Samarbejdet sikrer, at du kan oprette dit testamente gratis, når det indeholder donation til Esbjerg Museum. Oprettelsen af dokumentet sker ved, at du svarer på 12-15 spørgsmål online, hvorefter testamentet sendes til dig pr. e-mail med det samme.

Opret testamente her.

Når du har modtaget testamentet, skal det printes ud og skrives under foran en notar eller to vitterlighedsvidner.

Sådan skrives testamentet under

Dokument 24 anbefaler, at testamentet skrives under som et notartestamente. Et notartestamente er et testamente, der er skrevet under foran en notar i byretten. Notarens opgave er at sikre, at du er den person, som du udgiver dig for at være samt, at du er ved dine fulde fem ved underskrift. Notaren lægger dokumentet i Centralregistret for testamenter efter din underskrift af dokumentet. Dette sikrer, at dit testamente altid vil dukke op, når du en dag går bort.

Alternativet til et notartestamente er et vidnetestamente. Et vidnetestamente er et testamente, der er skrevet under foran to vitterlighedsvidner.
Udfordringen med denne type testamente er, at dets ægthed og hensigt kan betvivles af arvingerne samt, at dokumentet kan risikere at blive væk, når du en dag går bort.

Du vil modtage yderligere information om underskrift, når du modtager testamentet.

På forhånd tak

Vi takker på forhånd mange gange for, at du vil støtte bevarelsen af den lokale historie med arv i dit testamente.