Tirsdag den 26. september kl. 17-19.30

Markering af jødeaktionen oktober 1943. Foredrag og film.

Desværre lykkedes det ikke for alle jøder at undslippe det tyske politi. 470 blev arresteret og deporteret.

Historikeren Silvia Goldbaum Fracapane fortæller om de halvandet år, de jødiske mænd, kvinder og børn forsøgte at overleve i ghettoen Theresienstadt.

Foredraget tager udgangspunkt i jødernes perspektiv, og centralt står deres oplevelse af tilfangetagelse og deportation og det daglige liv under fangenskabet. Silvia Goldbaum Fracapanes forskning bygger på et stort materiale, der stammer fra en tredjedel af de overlevende, herunder dagbøger, vidnesbyrd, breve, spørgeskemaer udfyldt efter hjemkomsten, senere beretninger og interviews. Hendes bog ”Danske jøders liv og død i Theresienstadt” udkommer på Gyldendal 14. september.

Efter foredraget er der mulighed for spørgsmål 15-20 min.

Derefter viser vi kortfilmen ”Stemmer i stilheden”, der fortæller om tidligere overrabbiner Bent Melchiors flugt som teenager i oktober 1943.

Til sidst kan du høre om og se, hvordan de ældste skoleelever undervises i HolocaustUndervisningsCentret på Esbjerg Museum.

Tid og sted:

26. september, kl. 17-19.30

Ovenlyssalen, Esbjerg Museum, indgang Nørregade 25.

Pris: 50 kr. Billetter købes online. (Tak til Det Gamle Rådhus i Ribe for at låne os deres billetsystem)
Ledige billetter sælges i døren via MobilePay.

Arrangører: Historisk Samling fra Besættelsestiden/Sydvestjyske Museer & MYRTHUE - Natur, Kultur og Læring.