18.-22. oktober

Vi slipper eventyret om Narnia løs på hele museet. Find dyrene, deltag i quizzen og se udstillingen bag garderobeskabets dør.

Børnene i bogen ”Løven Heksen og garderobeskabet” blev sendt på landet for at undgå de tyske bomber under anden verdenskrig.

Men bomberne faldt også i Esbjerg under besættelsen og i efterårsferien kan børn og deres voksne gå på jagt efter både de magiske - og de virkelige fortællinger på museet.
Nogle af dyrene fra Narnia er nemlig sluppet ud gennem garderobeskabets hemmelige dør og har gemt sig i udstillingerne.

Alle kan hjælpe med at finde dem og det hemmelige kodeord, de har brug for så de kan komme tilbage til Narnia igen.
Alle der finder kodeordet deltager i lodtrækningen om en lille præmie.

Find også garderobeskabet og den magiske vinterskov, der pludselig har fundet vej til museet!

De større børn og voksne kan blive klogere på den historie, der har inspireret til eventyret om Narnia. I vinterskoven ligger nemlig en lille pop up-udstilling: ”Modstand og Magiske Fortællinger”.

Der vil også være mulighed for at tegne eller farvelægge billeder med magiske dyr og få dem hængt op på museets efterårsudstillingsvæg i forhallen.

 

Bogen om det magiske land Narnia blev til i det engelske krigssamfund. Forfatteren C. S. Lewis var inspireret af livet i den krigshærgede by London, hvor bomberne faldt, og det var almindeligt at sende børnene ud på landet i sikkerhed – nøjagtigt som det sker for de fire søskende Peter, Susan, Edmund og Lucy i bøgerne om Narnia.