Torsdag den 17. november kl. 19.

Meld dig ind i museumsforeningen og kom med.

Som sædvanligt afslutter vi årets møderække med det traditionelle medlemsmøde. Vi starter med et godt måltid mad og drikke til, hvorefter vi får et spændende foredrag, som også i år skal handle om besættelsen og tiden derefter.

Efter besættelsen blev godt 13.000 danskere straffet for forskellige former for kollaboration med tyskerne. Ved retten i Esbjerg blev der frem til 1949 dømt 268 personer i retsopgøret. Desuden blev flere end 50 dømt i værnemagersager, hvor Esbjerg-sagerne mod fx lokale entreprenører indbragte statskassen over 170 millioner i 2020-kroner i bøder og konfiskationer.
Søren WK. Rasmussen og Henrik Lundtofte fra Historisk Samling fra Besættelsestiden fortæller om retsopgøret i Esbjerg: Hvem blev dømt og for hvad – hvor og hvordan foregik opgøret?

Esbjerg Museum, Ovenlyssalen (indgang fra Nørregade 25)

Torsdag den 17. november kl. 19.00 (dørene åbnes kl. 18.30)

Pris
Deltagelse i medlemsmødet er gratis, men der er kun adgang for medlemmer af Esbjerg og Omegns Museumsforening.

Tilmelding (eller indmeldelse)
til Poul Larsen på mail toften3tarp(a)gmail.com eller telefon 21 59 64 46 senest mandag den 14. november.