Fredag 14. oktober kl. 16.30

Udstillingsåbning: Vær med, når kunstneren Agnethe Brinch sammen med tre af byens kulturhuse sætter fokus på kvinders betydning for byens historie i portrætudstillingen ”Esbjerg Kvinder – der forandrer verden”. Agnethe Brinch og de involverede inviterer på Kulturens Døgn alle indenfor til åbning af en helt særlig kunstudstilling, der både repræsenterer historien og har visioner for fremtiden.

Portrætudstillingen af kendte og ukendte kvindelige skikkelser fra Esbjerg sætter fokus på kvinders betydning for byen. En historie, der hidtil har været mere skjult, kommer frem i lyset og giver mulighed for at inspirere fremtidige generationer i Vestkystens hovedstad.

Agnethe Brinch, der blandt andet har portrætteret Daimi Gentle, Sonja Richter og Stefanie Lose, fortæller med sin kunst om både de anonyme kvindeskikkelser og de esbjergensiske kvinder, vi kender. Alt sammen for at kvinder kan få deres plads i historien, for som Agnete Brinch selv skriver:
”Vores syn på kvinder starter med os selv, og hvordan vi ser på piger og kvinder.”

Bag udstillingen står Musikhuset Esbjerg, Esbjerg Kunstmuseum og Esbjerg Museum/Sydvestjyske Museer, der byder velkommen på hver sin lokation, hvor portrætterne får hjemsted hen over vinteren.

Kom til åbning af udstillingen på Kulturens Døgn fredag den 14. oktober.
Ferniseringen begynder kl. 16.30 med taler på Esbjerg Museum.
Her er portrætterne, der tager afsæt i Esbjergs generelle historie, udstillet. De kan ses til kl. 18.
Så går turen mod Musikhuset Esbjerg og Esbjerg Kunstmuseum, hvor du kan opleve de portrætter, som har fokus på kvinder i henholdsvis billedkunstens og musik- og scenekunstens verden. De kan ses til kl. 20.

Kom med, så vi sammen kan opleve den skjulte historie og synliggøre kvinders betydning nu og i fremtiden.

Arrangementet kræver ingen tilmelding, du møder bare op.