16. februar kl. 13-15

Børneaktivitet: Kom og klip din egen sorte fastelavnskat og pynt den fint, mens museumsinspektør Maria Østerby Elleby fortæller om katte, overtro og fastelavnstraditioner.

Fastelavn er tiden, hvor bagerne bugner med fastelavnsboller, butikkerne finder udklædningstøjet frem og børn laver fastelavnsris i skolen for at kunne rise deres forældre op fastelavnssøndag. De skal blive klar til at slå katten af tønden - og måske blive kattedronning eller -konge!

Men hvad har katten egentlig at gøre med fasten?

Mens du klipper og pynter din kat, kan du høre historien bag fastelavn, og om hvorfor katten er en del af fejringen.

Man har holdt fastelavn i Danmark i flere hundrede år, og det blev fejret med stor storhej.

Først var det en rigtig kat, man puttede i tønden, men nu er den heldigvis afløst af kattefigurer i pap og papir.

Vi sørger for, at der er masser af materialer, så du kan lave din helt egen flotte kat.

Mens du besøger museet kan du også opleve vores udstillinger BESAT, MODSTAND, ESBJERG BY og særudstillingen om Esbjergs flotte arkitektur.
Der er meget at kigge på og undersøge.

PS. Vores gode kollegaer på "HEX! Museum of Witch Hunt" i Ribe har besøg af Maria Østerby Elleby 15, 17, 22 og 24. februar. Læs mere her