Foredrag tirsdag d. 24/8

I mange år har Sydvestjyske Museer opbevaret sin Esbjerg-samling af nyere tids genstande på fire etager i en del af bygningskomplekset Tobakken. De mange kvadratmeter er et skatkammer af spændende ting og sager, særligt fra Esbjerg by. Imidlertid egner lokalerne sig dårligt til opbevaring af museumsgenstande, og Sydvestjyske Museer planlægger flytning af de mange ting til et nybygget magasin i Ribe indenfor de kommende år.

Museets "skatkammer": Genstande og magasin på Tobakken
Tirsdag den 24. august kl. 15.00
OBS: Multihus Tobakken, Gasværksgade 2

Undervejs vil der være en lille servering.

Museumsinspektør Mette Højmark Søvsø, Sydvestjyske Museer vil i sit foredrag fortælle om arbejdet med genstandene, med forskellige tiders meget forskellige måder at indsamle på, og bestræbelserne på at systematisere samlingen både fysisk og digitalt, så den bliver nemmere at bruge, både her og nu, og i fremtiden.

Efter foredraget vil der for de, der har lyst og mod på gamle trapper og snævre passager, være mulighed for at få et kik på samlingen.

Vi mødes ved indgangen til Danmarks næststørste spillested, som er etableret ved en overdækning af gården mellem to bygningsfløje.

For medlemmer af Esbjerg og Omegns Museumsforening og Det Antikvariske selskab i Ribe er det gratis at deltage, men tager man en gæst med, er prisen 50 kr., som indsættes på konto 7712-1022420.

Tilmelding til Poul Larsen på mail eller telefon 21 59 64 46 senest torsdag den 19. august.