fra 21. april

Grundskoleelever under 15 år er fritaget for at skulle vise corona-pas og må gerne komme på museet i grupper.

Det betyder, at Esbjerg Museum igen kan fortælle om besættelsestiden gennem en kombination af en rundvisning i udstillingen om den lokale modstandsbevægelse og en introduktion til den store udstilling om hverdagen under besættelsen og de mange dilemmaer, almindelige mennesker stod midt i.

Rundviseren tager klassen med gennem "MODSTAND - Esbjerg, Ribe, Bramming 1940-45" og fortæller historien om modstandsfolkene i de tre byer. Hvem var de? Hvad drev dem? Og hvad opnåede de?

Derefter får eleverne en introduktion til udstillingen "BESAT- Esbjerg 1943", som klassen så ser på egen hånd bagefter.

Det hele varer en time plus den tid klassen måtte bruge på egen hånd.
Da skoleklasser og deres undervisere har gratis adgang, koster tilbuddet kun 750 kr. i alt.