Onsdag d. 26/2 kl. 19

Foredrag i Ovenlyssalen på Esbjerg Museum, indgang via Nørregade 25.

I det nordlige Esbjerg er der inden for de seneste år opstået et nyt boligkvarter omkring Sjelborgvej.

Det rækker 5500 år tilbage i tid, for da byggede en bonde sit hus dér første gang.

Da bonden døde blev en langdysse opført med et lille dyssekammer, hvor der var en åbning til senere ofringer.

Det blev et samlende monument, og slægten lagde ofringer i og ved dyssekammeret i mange år derefter.

Slægten blev boende tæt ved langdyssen, og der er udgravet mere end 50 huse fra stenalder til jernalder.

I aftenens foredrag vil arkæolog Sarah Skytte Qvistgaard fortælle om egnens ældste bønder og deres forfædrekult.
Udgravningens oldtid præsenteres vha. indblik i arkæologiens nyeste registreringsmetoder såsom teleskop-“selfie” og dronefotos.

Gratis for medlemmer af Esbjerg og Omegns Museumsforening og Det Antikvariske Selskab. Andre: 50,- , som indsættes på konto 7712-1022420.

Tilmelding til formand for Esbjerg og Omegns Museumsforening, Poul Larsen, på mail toften3tarp(at)gmail.com eller telefon 21 59 64 46 senest søndag den 23. februar.