Gerningsmænd og ofre: Hvad kan vi lære af Holocaust?

Forskningskapaciteten Sofie Lene Bak kommer til Esbjerg og deler sin omfattende viden om Holocaust. Herefter er der åbent i HolocaustUndervisningsCentret.

Sofie Bak holder foredrag kl. 17-18 på Auschwitzdagen fredag den 27. januar

Gerningsmænd og ofre: Hvad kan vi lære af Holocaust?

Foredraget giver en status på arven efter Holocaust: Hvad har vi lært efter mere end 70 års forskning i folkedrabet? Kan der stadig fremdrages ny viden og erkendelser

Sofie Lene Bak, lektor i Historie ved Københavns Universitet vil fortælle om udviklingen i forskningen og give eksempler fra hendes egen udforskning af de danske jøders skæbne under Anden Verdenskrig og på den baggrund stille det bekymrende spørgsmål: Kan det ske igen?

Efter foredraget er der mulighed for spørgsmål 15-20 min.

Derefter er der åbent i HolocaustUndervisningsCentret til kl. 19.30.

Centret, der er det eneste af sin art i Danmark stiller undervisningsforløb om Holocaust gratis til rådighed for Esbjerg kommunes folkeskoler.
Man vil kunne se centret, tale med medarbejderne og se eksempler på de film, der bruges i undervisningsforløbene.

Der vil være mulighed for at købe kaffe og sodavand.

STED: Esbjerg Museum, indgang via Nørregade 25

PRIS: 50,-

BILLET: Skal købes online, på Esbjerg Museum eller i døren.

Arrangementet er i lighed med HolocaustUndervisningCentret lavet i et samarbejde mellem MYRTHUE Natur, Kultur og Læring og Historisk Samling fra Besættelsestiden.