UDSOLGT Esbjerg, Kvinder & Cocktails

Smag på historien: kickass cocktails inspireret af ikoniske Esbjerg-kvinder.

Fire kvinder – fire cocktails!
Denne aften står den på historie i flydende form!

I udstillingen ”Esbjerg - Kvinder der forandrer verden” har kunstner Agnete Brinck portrætteret nogle af de Esbjerg-kvinder, som var med til at forme byen – og stadig gør det i dag.

TID
2. februar kl. 19-21

STED
Centralhallen på Esbjerg Museum hvor vi også udstiller "Esbjerg - Kvinder der forandrer verden"

BILLET
Udsolgt

PROGRAM

Denne aften hylder vi sammen med cocktailbaren Sigma fire af de kvinder, Agnethe Brinck har portrætteret, ved at byde på fire cocktails inspireret af disse betydningsfulde kvinder.

Aftenen vil gå nogenlunde kronologisk frem, så vi begynder med Rav Sine, som Hansine Jessen var kendt som. Hun boede sine første 40 år på Fanø, hvor hun fandt rav, men dernæst flyttede hun til København i 1920 for at gøre karriere som ravsliber. Hun var så dygtig, at hun endda blev tilbudt at deltage i Verdensudstillingen i New York i 1939.

Dernæst hylder vi sygeplejersken Karen Johanne Nielsen, der havde enorm betydning for det danske sygeplejefag.
Hun blev uddannet på Esbjerg Sygehus, men var også forbi en ansættelse i Berlin, før hun blev oversygeplejerske i Esbjerg i 1910.

Så kommer vi til byens fyrtårn, Hanne Meyer, som både har været rektor for seminariet og virket som skribent og formand for Ældre Sagen.

Aftenen sluttes af i højt humør, for da skal det handle om Danmarks første kvindelige helikopterpilot, Susanne Hessellund, der som barn så en helikopter over havnen i Esbjerg og dér fik grundlagt flyvedrømmen. Det førte til, at hun i 1994 grundlagde sit eget firma, Bel Air Aviation.

Hver cocktail komponeres så den hylder den pågældende kvinde – sammensat af ingredienser inspireret af karriere, personlighed eller måske endda kvindens egen cocktailfavorit!

Hver drink vil også fulgt af en introduktion til hver persons unikke og spektakulære fortælling, fortalt af en af museets inspektører.

Imellem hver servering kan man nyde udstillingen ”Esbjerg - Kvinder der forandrer verden”, hvor kunstneren Agnete Brinch også vil være til stede.

Arrangementet sker i samarbejde med Sigma og Agnethe Brinch.
Vær opmærksom på, at drikkevarerne kan indeholde laktose og æg.
Vi har fået lov at låne billetsystemet hos HEX! Museum of Witch Hunt, så det er HEX!s logo der er på kvitteringen.