BELLA ESBJERG

Er Esbjerg en grim by? Gennem æstetiske og kærlige briller sætter kunstnere Esbjerg i scene i poetiske fortolkninger af byens skyline, bygninger, installationer og det pulserende liv. Åbning fredag d. 6. april kl. 14.

Kan en borerigs ben være sexede?
Kan industribygninger være yndefulde?
Kan maskiner og trafik være musiske?
Kan en bys borgere med deres bevægelser ligne dansende?
Kan selve landskabets særegne karakter være kunst?
ER skønhed et spørgsmål om objektets udtryk, eller bliver objekter skønne igennem beskuerens tanker og følelser?

Det er nogle af de spørgsmål en gruppe lokale kunstnere har stillet sig selv. Produktet af den kunstneriske besvarelse af disse undrende spørgsmål er blevet til udstillingen BELLA ESBJERG.

En række forskellige udtryk, der hver især på deres særegne måde forsøger at komme med et svar, et bud, på de fremsatte spørgsmål. Udtryk, der kunstnerisk bevæger sig fra traditionel malerkunst til videokollager, der med billeder, lyd og ord “maler” byens tanker, følelser, former, farver, lyde og bevægelser.

Kunstnerne er
Margit Enggaard Poulsen (billedkunstner),
Erik Trigger (digter),
Mads Jørgensen (musiker og komponist) og
Jesper Dyhre Nielsen (musiker og filmskaber).

Udstillingen, der kan ses ind til den 3. marts 2019, er støttet af Lida og Oskar Nielsens Fond og Esbjerg Kommunes KULTURpulje.

BELLA ESBJERG indgår gennem sin udforskning af den udbredte myte om Esbjerg som en grim by  i Sydvestjyske Museers dokumentation af og forskning i byen og dens selvforståelse.

Øverst:
"Esbjerg Skyline" samt udsnit af "Havnegade". Begge af Margit Enggaard Poulsen.