6. april kl. 14

Ny udstilling stiller spørgsmålet "Er Esbjerg en grim by?"

Gennem æstetiske og kærlige briller sætter fire kunstnere Esbjerg i scene i poetiske fortolkninger af byens skyline, bygninger og installationer, og det pulserende liv.

Kan en borerigs ben være sexede?
Kan industribygninger være yndefulde?
Kan maskiner og trafik være musisk?
Kan en bys borgere med deres bevægelser ligne dansende?
Kan selve landskabets særegne karakter være kunst?
ER skønhed et spørgsmål om objektets udtryk, eller bliver objekter skønne igennem beskuerens tanker og følelser?

Det er nogle af de spørgsmål en gruppe lokale kunstnere har stillet sig selv. Produktet af den kunstneriske besvarelse af disse undrende spørgsmål, er blevet til udstillingen BELLA ESBJERG.

En række forskellige udtryk der hver især på deres særegne måde forsøger at komme med et svar, et bud, på de fremsatte spørgsmål.
Udtryk der kunstnerisk bevæger sig fra traditionel malerkunst til videocollager der med billeder, lyd og ord ”maler” byens tanker, følelser, former, farver, lyde og bevægelser.

Kunstnerne bag udstillingen, der åbner fredag d. 6. april kl. 14, er
Margit Enggaard Poulsen (billedkunstner),
Erik Trigger (digter),
Mads Jørgensen (musiker og komponist) og
Jesper Dyhre Nielsen (musiker og filmskaber).

Yderligere information fås hos Erik Trigger tlf. 27 28 12 91

Udstillingens audio-visuelle installation DØGN er blevet støttet med midler fra Lida og Oskar Nielsens Fond og fra Esbjerg Kommunes KULTURpuljen.

Download "Havnegade" af Margit Enggaard Poulsen, der danner udgangspunkt for udstillingens plakat og som ses i udsnit ovenfor.